Šta se dešava s ovim klincima? Jeste veliki talenat, ali plata koju traži je suluda
Youssoufa Moukoko je zaista ogroman talenat, ali cifre kojima barata s 18 godina su zaprepastile apsolutno sve u Dortmundu (Foto: EPA)

Moukoko spreman otići

Šta se dešava s ovim klincima? Jeste veliki talenat, ali plata koju traži je suluda

Midhat Šljivak

Mladi napadač Borussije iz Dortmunda Youssoufa Moukoko (18) šokirao je apsolutno sve u ovom klubu zahtjevom za povećanje ugovora i prema određenim informacijama iz Njemačke, 18-godišnjak traži više od 10 miliona eura po sezoni za potpis novog ugovora.

Youssoufa Moukoko novi je dijamant njemačkog fudbala i ovom talentovanom tinejdžeru predviđa se velika karijera.

Međutim, po svemu sudeći on karijeru neće nastaviti u redovima tima iz Dortmunda jer je pred klub postavio nevjerovatne uslove koje mu ni bogatiji timovi ne bi ispunili.

Za potpis novog ugovora ovaj napadač navodno traži više od 10 miliona eura po sezoni. Smatra da je to adekvatna cifra za njegove usluge iako je jedva odigrao nekoliko vrhunskih utakmica.

Istina, radi se o velikom talentu. Međutim, u Borussiji nemaju namjeru pristati na ovakvu ucjenu i bez obzira što će ostati bez mladog napadača, neće mu dati toliko novca.

Posljednja ponuda njemačkog velikana je šest miliona eura godišnje. I to je značajno povećanje u odnosu na trenutnih 1.8 miliona eura, no očigledno da fudbaler i osobe koje se brinu za njegovu karijeru smatraju da je on već sada svjetska klasa i žele to naplatiti.

Oglasi

Svakako da je ovo veoma bahato i bezobrazno od strane 18-godišnjaka koji je već sada umislio da je među najboljim na svijetu, iako mu velika karijera nije ni blizu zagarantovana bez obzira na brojne rekorde koje je kao tinejdžer porušio.

Interes za njegove usluge pokazali su Barcelona i Chelsea i neće biti nikakvo iznenađenje ako Moukoko narednog ljeta i završi u nekom od ovih klubova.

Chelsea je sigurno u prednosti jer je teško vjerovati da će mu i Barcelona zbog finansijske situacije ponuditi cifru koju traži ovaj mladi fudbaler.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Youssoufa Moukoko je za Borussiju iz Dortmunda odigrao ukupno 59 utakmica i postigao je 11 golova. Ove sezone je pogađao četiri puta i upisao je četiri asistencije.

Koliko novca traži na godišnjem nivou kao da već uveliko zabija gol po utakmici, no još je daleko od toga.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Arnel925
Nisu pare u pitanju, nego ne želi da igra za Dortmund pod svaku cijenu kad zna da može u Saudijskoj Arabiji da zaradi 100 puta više
0 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi