Godina nije mogla početi boljim vijestima za Sebastiana Hallera
Sebastian Haller se uskoro vraća na teren nakon teške bolesti.

Vraća se

Godina nije mogla početi boljim vijestima za Sebastiana Hallera

Eldar Ganibegović

Najskuplji igrač u historiji Borussije Dortmund dio je pravog čuda. Dijagnosticiran mu je rak nakon što je ljetos stigao u klub, nije nikako igrao, a 2023. godina počela je sjajnim vijestima o njemu.

Stigao je u Borussiju Dortmund kao zamjena za Erlinga Haalanda koji je otišao u Manchester City, a onda saznao užasne vijesti.

Sebastianu Halleru je dijagnosticiran rak testisa zbog čega se život promijenio za 180 stepeni.

Bio je podvrgnut dvjema operacijama, izdržao je sve hemoterapije i sada je stigla fantastična vijest - vratio se u tim.

Prvu operaciju imao je mjesec dana nakon prelaska iz Ajaxa, odnosno u julu 2022. godine, a drugu u novembru iste godine.

Sada, za samo nekoliko sedmica, prošao je obavezne medicinske preglede s timom, obavljene na početku priprema za zimsku pauzu.

Oglasi

Kako prenose njemački mediji, Haller je danas poslijepodne sam vozio automobil i napustio trening kamp Borussije, pod prismotrom novinara koji nisu mogli vjerovati koliko se brzo oporavlja.

Prema rasporedu Borussije Dortmund, Haller će u petak, zajedno sa kolegama, otputovati u Marbellu, gde će tim imati jednosedmični trening kamp i odigrati prijateljske utakmice sa Augsburgom, Fortunom i Baselom.

"Osjeća veliku želju da se konačno vrati s nama i da bude u mogućnosti da trenira. Zaista ga čekamo", rekao je Sebastian Kehl, a prenosi Sportbuzzer.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Sebastijan Haller je iz Ajaxa doveden u Borusiju Dortmund za 30 miliona evra, što je najveća suma koju je nemački klub platio u svojoj historiji za nekog igrača.

Iako se vraća u tim, Haller će, očekivano, trenirati pod posebnom lupom i pažnjom trenera i doktora njemačkog velikana. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi