YouTuber otkupio TV prava za utakmice Evropskog prvenstva

YouTuber otkupio TV prava za utakmice Evropskog prvenstva

Edmir Škorić

Televizijska prava na najbolja fudbalska takmičenja višemilionska su ulaganja i uglavnom ih u raznim zemljama svijeta otkupljuju giganti, ali sada se pojavio YouTuber koji je stekao prava na ista i imat će ogroman broj pregleda tokom ljeta kada se bude igralo Evropsko prvenstvo u Njemačkoj.

Uglavnom se u gotovo svim zemljama kanali koji prenose najveća fudbalska takmičenja mijenjaju svakih nekoliko godina. Promjene obično proizlaze iz cijene TV prava, a najbolje lige osvajaju pravi divovi sa velikim budžetima.

No, u Brazilu je situacija drugačija. Tamošnji MKT Esportivo tvrdi da je YouTuber Casimiro Miguel, kreator CazeTV kanala na YouTubeu, potpisao ugovor as Samsung TV Plusom, koji besplatno emitira TV programe s reklamama.

Kreator, koji na svom privatnom YouTube kanalu ima nešto više od milion pretplatnika, imat će svoj kanal u aplikaciji elektroničkog diva. No, neće se raditi o tipičnom internetskom sadržaju, već o prijenosima fudbalskih utakmica.

Sve zato što je njegov CazeTV i sam postao televizijski div i gleda ga više od 12,4 miliona ljudi na internetu. YouTuber je otkupio televizijska prava za Euro 2024. Do sada je njegov online kanal prikazivao utakmice i vrhunce Athletico Paranaensea i nekoliko drugih klubova iz Brazila.

Oglasi

Osim toga, YouTuber je prenosio i futsal, a 2022. iznenadio je svijet stjecanjem prava na Svjetsko prvenstvo u Kataru.

Sada je pak otišao još dalje pa među ostalim posjeduje i prava na emitovanje velikih takmičenja u Evropi: Evropska liga , Konferencijska liga i Bundesliga. CazeTV se također može pohvaliti da posjeduje prava na dva najvažnija sportska događaja u 2024. godini.

Naravno, govorimo o fudbalskom Euru 2024. i Olimpijskim igrama. Casmiro Miguel ima podršku LiveModea i njegov CazeTV postao je najveći sportski kanal u Brazilu.

Kreacija YouTubera premašila je popularnost čak i giganta TNT Sports, a brazilski mediji prenose da je to sve zahvaljujući neformalnom jeziku i približavanju sporta gledateljima na lakši način.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi