Nestašni dečko pokazao da je veliki fudbalski majstor: Protivnicima se još vrti u glavi

Kada mu se igra, onda se baš igra

Nestašni dečko pokazao da je veliki fudbalski majstor: Protivnicima se još vrti u glavi

Haris Zilić

Septembarske reprezentativne akcije u Africi su rezervisane su za akvalifikacije za narendi Afrički Kup nacija. Selekcije ozbiljno shvataju ovo takmičenje i igraju kvalifikacije skoro pa u najjačim sastavima.

U grupi G kvalifikacija, Mali je u šestom kolu savladao Južni Sudan sa 4:0, a susret je obilježio Yves Bissouma (27).

Fudbaler Tottenhama je u igru ušao u 62. minuti umjesto Camarwe, a u finišu meča imao je svoj show program.

Nakon jedne akcije Malija lopta dolazi do fudbalera Tottenhama koji je bukvalno "pobacao" odbranu protivničke ekipe, prvo štopera, zatim i golmana i onda asistirao Neneu koji postiže pogodak za konačnih 4:0 u 82. minuti.

Ovaj potez Bissoume brzo se proširio društvenim mrežama, a nema sumnje da će imati svoje mjesto i na TV špicama.

Oglasi

Bissouma je bio bio jedan od najboljih veznjaka u engleskom Premiershipu, ali dosta se govorilo i o nejgovom ponašanju van terena.

Pomenuti fudbaler je i ranije imao ispada, a znao je i davati izjave koje su nailazile na lavinu komentara.

"Ne želim da budem argonantan, ali mislim da sam najbolji vezni fudbaler u ligi. Osjetim to u svojoj igri, energiji koju posjedujem na terenu. Ima stvarno dobrih igrača, ali trenutno mislim da sam najbolji", rekao je prije dvije godine Bissouma.

Reprezentativac Malije je jendom uhvaćen u noćnom klubu gdje je navodno seksualno zlostavljao studenticu koja se nalazila u istom klubu.

Bissouma je zajedno sa prijateljem odmah priveden u policijsku stanicu na saslušanje što je svakako mrlja nanjegovu karijeru.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi