Za 40 funti kupio Škodu i krenuo u Madrid na finale: "To je bio put koji ćemo zauvijek pamtiti"

Sigurno se vratili u Liverpool

Za 40 funti kupio Škodu i krenuo u Madrid na finale: "To je bio put koji ćemo zauvijek pamtiti"

Endin Čaušević

Navijač Liverpoola, Simon Wilson, oduševio je sve kada je odlučio da kupi automobil za 40 funti i krene na finale Lige prvaka u Madrid.

Wilson je ranije sebi osigurao ulaznicu za veliko finale Lige prvaka u kojem je njegov Liverpool igrao protiv Tottenhama. Međutim, za njega je bilo preskupo da na ovaj put ide avionom i onda je odlučio da će s prijateljima put Madrida u automobilu.

Avionski prevoz koštao bi ga preko 800 funti, a kada je stavio sve na papir shvatio je da je mnogo jeftinije za njega da to napravi s automobilom.

Čak je uspio da kupi automobil za samo 40 funti i to stari moder Škode Favorit GLXi. S još trojicom prijatelja uputio se za Madrid i uspio je da dođe i s tribina bodri svoj klub do titule prvaka Evrope.

Simon (right) and his brother Ben (left) found the ridiculously cheap car on Facebook

Nakon što je finale završeno ponovo su sjeli u staru Škodu i krenuli put Liverpoola. Wilson se jutros oglasio na društvenim mrežama i pokazao da su uspjeli da dođu kući, te su se s automobilom fotografisali ispred Anfielda.

"Iskreno ću reći da sam od samog početka bio itekako skeptičan da li ćemo stići do Madrida. Odmah na početku smo imali mali kvar, ali uspjeli smo ga riješiti. Bilo je tu još nekih problema s autom, ali ništa ozbiljno. Volim Liverpool i bio sam skoro na svim utakmicama ove sezone. Nije bilo šanse da platim 800 funti za let koji je inače oko 50 funti".

The YouTuber came up with an alternative method of travel after seeing the price of flights

"Bila je to duga vožnja, ali mislim da smo ukupno potrošili na gorivo oko 200 funti i na kraju smo prepolovili troškove koje bismo imali da smo išli avionom. Ponovo bih se odlučio na ovakvo putovanje i svima predlažem da to nekada urade. Ako se naredno finale bude igralo u Istanbulu i mi se plasirano onda planiram nešto još veće od ovoga", rekao je Wilson.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Navijač Liverpoola poručio je da će zadržati automobil jer je sada emotivno vezan za njega i to će mu uvijek biti jedna od najboljih uspomena u životu.

"Apsolutno da automobil ostaje u mom vlasništvu. Sigurno ću ga vozati svakodnevno jer je sada kao dio porodice. Kada pogledam automobil sjetim se sjajnog putovanja i osvajanja titule Lige prvaka", dodao je WIlson.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Benjamingst
Volis Liverpool a jos si sirotinja.
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti