Za Mislava Oršića stigle dvije ponude, žele ga evropski velikani

Dinamo ostaje bez ponajboljeg igrača ili?

Za Mislava Oršića stigle dvije ponude, žele ga evropski velikani

Edmir Škorić

Sjajni krilni nogometaš Dinama Mislav Oršić zadivio je brojne evropske klubove nakon dobrih partija ove sezone u Ligi prvaka.

Ipak, Dinamo je u dogovoru s igračem odlučio da odbije ponude, a one su pristigle iz Kine i SAD-a, pošto igrač ne želi da ide izvan Evrope. Njemu je prioritet Evropsko prvenstvo i planira ostati ili u Dinamu ili otići u neki drugi klub u Evropi.

Za Oršića su inače zanimanje pokazali Lyon, Valencia, moskovski Dinamo te po dva kluba iz Premier lige i Championshipa.

Oršićeva vrijednost po Transfermarktu procjenjuje se na 9,5 miliona eura, što je ujedno najmanja cijena po kojoj bi Dinamo prodao igrača kojeg je kupio za samo 2.5 miliona eura.

Potražite više informacija na temu HNL:

Inače je veliki broj Dinamovih igrača "u izlogu", prate ih širom Evrope, ali za sada je najizvjesniji odlazak jedino Danija Olma, mada nije isključeno da Modri prodaju i Gojaka, Hajrovića, Petkovića i druge svoje bitne igrače.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi