"Za nepovjerovati - igrači žele i manje plate samo da Uprava ostane, a ionako su slabe"
"Želimo da i dalje ostanete u klubu i da Vam pružimo podršku za sve što ste napravili za nas", poručili su fudbleri Tekstilca upravi kluba koja je podnijela neopozivu ostavku

Davor Pijetlović za SportSport.ba o dešavanjima u Tekstilcu

"Za nepovjerovati - igrači žele i manje plate samo da Uprava ostane, a ionako su slabe"

FK Tekstilac iz Dervente je jesenji dio sezone Prve lige RS završio porazom od Rudara i tako ostao na posljednjem mjestu na tabeli.

Tek što je pauza počela popularni "Krojači" su ostali i bez Uprave koja je podnijela naopozivu ostvaku. Neopozivu ostavku je podnio i predsjednik Skupštine FK Tekstilac.

"Uprava kluba FK Tekstilac na čelu sa predsjednikom Skupštine podnosi neopozivu ostavku na sve funkcije u klubu.

Od jula 2012. godine, kada je aktuelna uprava preuzela da upravlja i vodi klub, pa do danas, klub je u organizacionom i takmičarskom smislu bilježio samo pozitivne rezultate i uspjehe. Izgradnja infrastrukture i sticanje prvoligaškog statusa najvažniji su pokazatelji rada i organizovanog djelovanja u proteklih šest godina.

Princip sportske moralnosti nam nalaže da poslije nešto slabijih sportskih rezultata u zadnjoj polusezoni ustupimo mjesto nekom novom rukovodstvu koje će sa lokalnom upravom i novom energijom klubu vratiti sportske uspjehe", bile su riječi kojima se skoro čitava rukovodeća garnitura oprostila od kluba u kojem je uspjela uraditi dosta pozitivnih stvari, poput izgradnje (nedavno završenog) modernog pomoćnog terena i uvođenja prakse davanja šansi mladim fudbalerima iz vlastitog omladinskog pogona.

Danas je stiglo novo obavještenje iz Tekstilca, ali ovaj put ono sa potpisom igrača. Naime, fudbaleri Tekstilca žele uraditi sve u njihovoj mogućnosti da nekako ipak zadrže sada već "odlazeću" Upravu u klubu.

“U ime svih fudbalera FK Tekstilac ovim putem Vam šaljem molbu, ukoliko ste u mogućnosti da izdvojite vremena za jedan kolektivni sastanak Vas iz Uprave i nas fudbalera, kada vam bude vremenski termin najviše odgovarao, vi odredite termin, a mi ćemo se organizovati da prisustvujemo. Želimo da i dalje ostanete u klubu i da Vam pružimo podršku za sve što ste napravili za nas, uživo ćemo vam reći opširnije”, poručili su fudbaleri Tekstilca.

Ovakav potez igrača je zaista nezapamćen, kao i čitava trenutna situacija u FK Tekstilac, pa smo odlučili kontaktirati Davora Pijetlovića, očigledno već bivšu "alfu i omegu" kluba iz Dervente.

"Pa iskreno da vam kažem, osnovni razlog je više određeno zasićenje nego što su to slabi rezultati. Znate svi mi smo u klubu proveli šest i po godina i mislim da smo dostigli neki maksimum. Najveća žalje nam je bila 'izgurati' stvar sa novim terenom i to smo uspjeli, ali jednostavno je došlo do zasićenja", otkrio je Pijetlović razloge zbog kojih se Uprava Tekstilca odlučila na neopozivu ostavku, pa dodao: "Ali, naravno, tu su i problemi koji muče veliki broj sportskih kolektiva u državi. Nema adekvatne podrške iz Opštine, stalno neki rebalansi, sve manje sredstava..."

Priznaje Pijetlović da je i sam bio iznenađen molbom igrača da se oragnizuje sastanak i pokuša "ispregovarati" ostanak njega i njegovih kolega u klubu.

"Da, da - sve sam vidio. Traže sastanak sa nama i sigurno je da ćemo ga održati, zbog njih jer su to sjajni momci... Pa to je bilo nešto za nepovjerovati. Zovu i govore: 'Spustite nama plate po 20% ako nema novca, novac nije problem, samo ostanite nešto ćemo dogovoriti". Pa zaista nevjerovatno, ali ne vjerujem da će se naša odluka promijeniti, iako ćemo pristati na sastanak, zbog njih", istakao je Pijetlović, pa dodao:

"Znate oni i ovako imaju slabe plate, a spremni su na smanjenje, čak predlažu da sami pokušaju naći sponzore. To puno govori i o njima, ali i poslu koji smo mi obavljali ovih godina... Vjerujte, dobijamo pozive od brojnih sportskih radnika, zovu iz Tuzle, ma nema odakle ne zovu - nikome nije jasno, pitaju se da li je moguće da igrači jednog kluba mole upravu da ostane."

Predsjednik Skupštine i uprava Tekstilca će na sjednici Skupštine kluba koja će se održati u narednim danima podnijeti izvještaj i predati upravljanje kluba ovom organu, ali Davor Pijetlović nam otkriva da još nema nikakvih informacija ko bi mogao činiti novu Upravu kluba.

Potražite više informacija na temu Prva liga Republike Srpske:

"Nema zainteresovanih za sada. Mi smo razgovarali i sa nekim privrednicima, ali za sada ništa. Niko neće da se upusti u ovakvo nešto", poručio je na kraju razgovora za SportSport.ba Davor Pijetlović.

Nama ostaje da vidimo da li će fudbaleri Tekstilca ipak uspjeti nagovoriti Upravu da ostane ili ćemo u narednom periodu dobiti novu upravljačku garnituru u prvoligašu iz Dervente...

Top Komentari

damir1122
Kapa do poda za momke. Aferim!!!
8 0
ArminA
Dokaz da ovi momci igraju iz ljubavi a ne zbog para.Svaka cast ,ovo treba da bude na svim naslovnivama svih novinskih kuca .
6 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi