Za njega su zainteresovani mnogi, ali niko ne želi da plati
Foto - EPA

Everton je još uvijek član Gremija

Za njega su zainteresovani mnogi, ali niko ne želi da plati

Midhat Šljivak

Brazilski fudbaler Everton Soares povezuje se sa brojnim evropskim klubovima.

Kako navode brazilski mediji, za ovog 23-godišnjeg ofanzivca vlada veliki interes klubova sa Starog kontinenta, ali za sada se ne nazire gdje bi mogao nastaviti karijeru.

Predsjednik Gremija Romildo Bolzan saopštio je medijima kako je obavio nekoliko razgovora sa zainteresovanim stranama, no za sada službene ponude nije bilo.

Bolzan je prethodnih dana pregovarao sa Newcastleom i Atleticom iz Madrida, ali očigledno da nijedan od imenovanih klubova još uvijek nije spreman da pošalje zvaničnu ponudu na adresu brazilskog tima.

Everton se ranije povezivao sa mnogim klubovima. Među njima su bili Arsenal, Milan i City, a na kraju niko nije bio voljan da plati ogromnu cifru za njega.

Po klauzuli u ugovoru kojeg je Everton potpisao njegova sloboda koštala bi 120 miliona eura, no nemad dileme da bi ga Gremio prodao za mnogo manji iznos.

Ipak, na pravu ponudu će još uvijek čekati, a vidjet ćemo hoće li ona doći ovog januara.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi