Na potezu je Atletico: PSG odredio cijenu za Cavanija
Cavani od 2013. nosi dres PSG-a

Urugvajac napušta Parižane

Na potezu je Atletico: PSG odredio cijenu za Cavanija

S. Pašalić

Atletico Madrid se u januaru želi pojačati na poziciji napadača, a jedna od glavnih meta je Edinson Cavani.

Urugvajcu na ljeto ističe ugovor i neće mu biti ponuđen novi pa će nakon šest godina provedenih u PSG-u napustiti ovaj klub.

Ipak, Cavani već u januaru može pregovarati sa novim klubovima koji bi ga u slučaju postizanja dogovora narednog ljeta mogli dovesti potpuno besplatno.

Diego Simeone međutim ne može čekati do tada s obzirom da se njegov tim dosta muči u napadu ove sezone i hitno mu je potrebno pojačanje na ovoj poziciji.

To naravno znači da će Atletico morati nešto i platiti PSG-u ukoliko želi dovesti Cavanija u januaru, a Parižani su prema izvještajima spremni pustiti Urugvajca za 10 miliona eura.

Ranije je italijanski novinar i stručnjak za trensfer, Gianluca Di Marzio pisao da je Cavani već dogovorio uvjete sa Atleticom, a španski klub sada zna i koliku odštetu treba da plati.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Top Komentari

Mele
Kad se levati placaju po minimum 30 miliona, pa 10 je nikakva cjena za ovakvog igraca, i sa 33 je opasan jos uvijek...
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi