Za Shaqirija na Anfieldu više sreće nema

Na transfer listi Redsa

Za Shaqirija na Anfieldu više sreće nema

E. Škorić

Prema pisanju britanskog lista Football Insider, čelnici Liverpoola odlučili su značajno smanjiti cijenu Xherdana Shaqirija.

Liverpool želi da proda Shaqirija tokom narednog prijelaznog roka, budući da je i sam engleski velikan pogođen krizom nastalom zbog pojave pandemije koronavirusa.

Tokom protekle dvije godine na Anfieldu, krilni nogometaš koji igra za Švicarsku nije uspio da se nametne kod Jurgena Kloppa i u ovoj, šampionskoj sezoni je odigrao tek 256 minuta.

Imao je doduše i problema s povredama, ali činjenica je da 28-godišnjak nema budućnost u Liverpoolu i nastojat će i on i klub da dođe do transfera.

Prema španskom dnevniku Sport, Liverpool je tražio 30 miliona eura za Shaqirija, a određen broj timova spreman je da mu ponudi ugovor i dovoljan broj minuta. Smatra se da su među zainteresovanim stranama Roma, Sevilla i CSKA.

No, vjeruje se da će Liverpool kasnije dodatno smanjiti iznos koji potražuje za Shaqirija, pa bi on mogao da bude dostupan i za oko 20 miliona eura.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Prethodno je Shaqiri igrao u Baselu, Bayernu, Interu i Stoke Cityju. U Švicarskoj je osvojio tri titule i dva Kupa, u Njemačkoj dvije duple krune i Ligu prvaka, zatim i Svjetsko klupsko prvenstvo i Superkup Evrop, dok je prošle godine s Liverpoolom bio prvak Evrope, osvajao je i Superkup te Svjetsko klupsko prvenstvo.

Možda nije doprinosio svim tim uspjesima u Bayernu i Liverpoolu, ali svakako je bio član tih generacija i moći će ponosno da priča o trofejima koje je sakupio.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti