Shaqiri odlazi na posudbu u Italiju?

Nije u Kloppovim planovima

Shaqiri odlazi na posudbu u Italiju?

Švicarski fudbaler Xherdan Shaqiri mogao bi od naredne sezone ponovo igrati u Italiji. 

Shaqiri nije u planovima Jurgena Kloppa za narednu sezonu i izvjesno je da će na ljeto napustiti Anfield, a po običaju, već uveliko traju špekulacije o tome gdje bi mogao nastaviti svoju karijeru.

Iz Liverpoola su dali do znanja Shaqiriju da može početi tražiti novu sredinu, a prema informacijama do kojih je došao Calciomercato, sljedeće odredište 28-godišnjeg krilnog fudbalera bi trebala biti Roma. 

Čelnici Vučice žele da dovede Shaqirija na posudbu, a u razgovorima insistiraju na opciji prema kojoj bi mogli otkupiti njegov ugovor, ukoliko bi, naravno, zadovoljio ukuse.

"Trenutno petoplasirani tim Serie A krenut će po Shaqirija čim se otvori tržište", javljaju Italijani.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Švicarac je ove sezone rijetko u prvim planovima Kloppa, razlog su ili povrede ili tandem Mane-Salah koji bolje funkcioniše na terenu, pa je u ovoj sezoni sakupio tek nešto više od 250 minuta.

Za njega se još interesuju Sevilla, CSKA i Zenit.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi