Za svaku pohvalu: RB Leipzig ispisao historiju Bundeslige

Debitant melje sve pred sobom

Za svaku pohvalu: RB Leipzig ispisao historiju Bundeslige

RB Leipzig je klub koji je osnovan prije samo sedam godina, a danas se nalazi na prvom mjestu Bundeslige nakon 11 odigranih kola.

Ovaj tim bilježi zaista impresivne rezultate i trenutno ima skor od osam pobjeda i tri remija, što im je dovoljno da budu lider na tabeli ispred slavnog Bayerna.

Leipzig ne samo da je prvoplasirani tim u Njemačkoj već je ispisao i historiju Bundeslige kao debitant s najboljim početkom sezone ikada.

Sinoćnjom pobjedom nad Bayerom u Leverkusenu, Leipzig je uspio ostati neporažen u prvih 11 utakmica sezone čime je nadmašio rezultat Duisburga koji je kao debitant u sezoni 1993/1994. nanizao 10 utakmica.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Priliku da nastavi nevjerovatnu seriju Leipzig će imati već narednog petka kada će gostovati Freiburgu, protiv kojeg će biti veliki favorit. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi