Zabio 21 gol na posudbi, a klub ga nije želio zadržati

Vraća se u Romu

Zabio 21 gol na posudbi, a klub ga nije želio zadržati

E. Škorić

Grčki AEK iz Atine nije želio otkupiti napadača Ezequiela Poncea.

Ne bi tu bilo ništa čudno da 22-godišnji Argentinac nije zabio 21 pogodak u dresu AEK-a otkako je stigao na posudbu iz Rome.

AEK je objavio da Ponceov ugovor neće biti produžen na stalnoj osnovi, iako je postojala opcija da ga grčki velikan otkupi na kraju sezone.

"Zahvaljujemo igrau na doprinosu u sezoni kada je nosio dres AEK-a i želimo mu sve najbolje u narednoj sezoni", objavio je AEK.

Ponce je izrazio puno lijepih riječi na račun AEK-a i rekao je da je imao drugu ponudu iz Grčke, ali da AEK ostaje u njegovom srcu i jedini tim u toj zemlji za koji bi igrao.

Potražite više informacija na temu Super League:

On je prethodno igrao na posudbama i u Granadi i Lilleu, no nije ni približno ovako dobro odradio sezonu. U oba kluba je dao po dva gola dok je igrao na posudbi, a sada 21 gol i ko zna - možda u Romi budu sada ozbiljno računali na njega.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti