Warnock: Bamba bolji od Van Dijka? Mora da sam bio pijan
(Foto: EPA) Neil Warnock je na klupu Cardiffa sjeo u oktobru 2016. godine, a prije toga je vodio, između ostalih, Leeds, Crystal Palace, Sheffield United i QPR.

Trener Cardiffa pred sutrašnje gostovanje na Anfieldu

Warnock: Bamba bolji od Van Dijka? Mora da sam bio pijan

Već sada je jasno da će Cardiff u svojoj povratničkoj sezoni Premier lige voditi grčevitu borbu za opstanak, a toga je svjestan i trener Neil Wanorck.

Ipak, njegovi izabranici su proteklog vikenda uspjeli upisati prvu pobjedu (4:2) u Premier ligi, protiv Fulhama koji je također u prošloj sezoni Championshipa izborio plasman u društvo najboljih.

Pred Cardiffom je sada puno teži zadatak pošto sutra gostuje kod Liverpoola u utakmici 10. kola Premier lige.

"Teško je zamisliti bilo da ijedna ekipa dobije na Anfieldu. Napadački trojac Liverpoola je vjerovatno najbolji na svijetu... Probaćemo odigrati najbolje što možemo, nadam se da oni neće imati svoj dan. Možda možemo da im napravimo probleme", poručio je trener Cardiffa Neil Warnock pred sutrašnji meč.

Zanimljivo je da je Warnock transfer Virgila van Dajka, najskupljeg defanzivca svijeta, u Liverpool svojevremeno prokomentarisao riječima da je Cardiffov Sol Bamba bolji od Holanđanina.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Ipak, Van Dijk je danas vođa sjajne odbrane Redsa, a Warnock se izgleda predomislio.

"Iskrno, misim da sam bio pijan kada sam to rekao. Van Dijk me oduševio. Dok sam bio u Palaceu imali smo priliku kupiti ga za šest miliona funti, ali je tada šef skaut službe rekao da je prespor... Mislim da taj čovjek i dalje ima posao, to pokazuje da uvijek postoje različita mišljenja", poručio je Warnock.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi