Zablistao na debiju protiv Osasune pa vraćen u rezervni tim: Sretan je zbog toga...

Rodrygo neće igrati madridski derbi

Zablistao na debiju protiv Osasune pa vraćen u rezervni tim: Sretan je zbog toga...

Iako je imao vrlo uspješan debi u La Ligi sredinom ove sedmice, to Brazilcu Rodrygu neće pomoći da zaigra u madridskom derbiju koji predstoji. 

Real je u srijedu navečer pobijedio Osasunu na domaćem terenu sa 2:0, a Rodrygo je na debiju postigao pogodak poslije samo 93 sekunde.

Ipak, trener Zinedine Zidane najavljuje da će u predstojećem derbiju La Lige koji Real igra u gostima protiv Atletica koristiti Edena Hazarda. S druge strane, Rodrygo je odmah nakon Osasune vraćen u rezervni tim.

"Znamo šta radimo sa Rodrygom i on je danas trenirao sa rezervnim timom, a sutra će igrati za njih", kazao je Zidane na pressici prije meča protiv Atletica i dodao:

Potražite više informacija na temu La Liga:

"On je igrač prvog tima i vrlo sam sretan onim što je uradio u srijedu. Ali on i mi znamo da ćemo s njim ići korak po korak. Već smo donijeli odluku da će za vikend igrati za Castillu, a za sljedeći meč ćemo vidjeti. Sutra će igrati za Castillu i vrlo je sretan", zaključio je trener Reala.

Inače, meč između Atletica i Reala igra se na Wanda Metropolitano stadionu i to sutra s početkom od 21.00 sati.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi