Zaboravili ste Bajramovića? Čuveni Zmaj na novom poslu
Foto: Karlsruher SC

Bivši reprezentativac BiH

Zaboravili ste Bajramovića? Čuveni Zmaj na novom poslu

Čuveni reprezentativac BiH Zlatan Bajramović ponovo radi sa prvim timom Karlsruhera.

Nezgodne povrede i niz operacija primorale su Bajramovića da već u 32. godini okači kopačke o klin, a odmah po završetku karijere okrenuo se trenerskom poslu i za sada mu dobro ide.

Nakon rada u St. Pauliju, Hamburger SV-u i Bahlingeru, Bajramović je od 2016. godine zaposlen u njemačkom drugoligašu Karlsruheru gdje je dosad imao nekoliko uloga, a odskoro je ponovo zadužen za prvi tim.

Bajramović je, naime, postao 'desna ruka' prvom treneru Christianu Eichneru s kojim u saradnji pokušava spasiti Karlsruher od ispadanja iz Zweite. Trenutno su na 16. mjestu, a razlog za optimizam daje im dobra forma jer su u posljednjih pet utakmica samo jednom poraženi.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Svojevremeno je Bajramović bio jedan od najomiljenijih reprezentativaca BiH. U dresu sa državnim grbom zabilježio je blizu 40 nastupa, a posljednju utakmicu je odigrao krajem 2009. godine, u baražu protiv selekcije Portugala.

Top Komentari

IvoAndric44
Legende se nikad nezaboravljaju
4 0
Mepa
„Bajramovic prvi minut Bosna vodi u Briselu“
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi