Poraz u Đenovi: Verona sve bliže Seriji B

Ostali bez bodova spasa

Poraz u Đenovi: Verona sve bliže Seriji B

E. Čaušević

Fudbaleri Đenove večeras su na domaćem terenu savladali Veronu sa 3:1 u okviru 34. kola italijanske Serije A.

Đenova je na najbolji način otvorila večerašnju utakmicu i već u sedmoj minuti stigla do prednosti kada je Medeiros zatresao mrežu gostujuće ekipe. Verona je nakon toga krenula po izjednačenje, ali ono je stiglo tek sredinom poluvremena.

Sudija je svirao penal za goste, a siguran s bijele tačke za 1:1 bio je Romulo. Nakon toga očekivalo se da Verona krene po preokret i tri boda koja bi im bila zlata vrijedna u borbi za opstanak.

Međutim, to je ostavilo dosta prostora za kontre domaćih, a desetak minuta pred kraj domaći su došli do drugog gola. Lazović je upisao asistenciju, a za 2:1 postavio je Bessa. U sudijskoj nadoknadi Goran Pandev je pogodio za konačnih 3:1. Bh. reprezentativac Ervin Zukanović na terenu je proveo svih 90 minuta u pobjedi svoje ekipe.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Đenova je sada na 11. mjestu i ima 41 bod, dok je Verona i dalje predzadnja sa 25 bodova. Gosti imaju šest bodova manje od Crotonea koji je u sigurnoj zoni i jasno je da su jednom nogom već u Seriji B.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti