Zaboravljeni Alexandre Pato vraća se u International

Predviđala mu se zvjezdana karijera

Zaboravljeni Alexandre Pato vraća se u International

Kad se spomene ime brazilskog napadača Pata, mnogi prvo pomisle na njegov fantastični pogodak u utakmici Lige prvaka za Milan protiv Barcelone. 

Utakmica je praktički tek počela, prva minuta se nije odigrala do kraja, a Pato je kao 'sin vjetra' gurnuo loptu između dvojice središnjih braniča Barce, zastao na sekundu i onda rutinski zabio za vodstvo Milana, filigranski precizno kroz noge tadašnje Barcelonine jedinice Victora Valdesa. Bio je to uistinu maestralan pogodak, djelić magije i pokazatelj kako u ovom mladiću leži talent kakav dugo nije viđen. Ipak, brojne ozljede koštale su ga velike karijere, iako se ni ovako ne može reći da je ona neuspješna. Nisu tu smetale samo i jedino ozljede, bilo je i drugih razloga, uglavnom - mladi "Patak" nije postao ni Ronaldihno ni Ronaldo, a Pele da se ni ne spominje.

Danas Pato ima 30 godina, nakon dvije godine u Kini odlučio se vratiti u Sao Paolo čiji je član od ožujka 2019. godine. Za reprezentaciju Brazila skupio je 27 nastupa, uspio je zabiti 10 pogodaka, a iako su to i više nego pristojne brojke, dojam je kao da je mogao još više. Brazilski mediji javljaju kako bi ovaj brzonogi napadač danas treba biti predstavljen kao novi igrač Internacionala, kluba iz kojeg se prvi put uputio na europski kontinent.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi