Zaboravljeni Javier Mascherano napušta Kinu, uskoro u novom timu
Karijera velikana argentinskog fudbala se bliži kraju. Nju će okončati u redovima velikana u domovini (Foto: EPA)

Nakon nešto više od godinu i po

Zaboravljeni Javier Mascherano napušta Kinu, uskoro u novom timu

Midhat Šljivak

Nekadašnja zvijezda Liverpoola i Barcelone Javier Mascherano (34) odlučio je napustiti redove kineskog Hebei Fortunea šest mjeseci prije isteka ugovora.

Macherano je u januaru 2018. godine napustio Barcelonu i otišao je u Kinu. Prihvatio je dvogodišnji ugovor od 20 miliona eura, ali će šest mjeseci prije isteka ugovora napustiti klub.

Iako će za dva mjeseca napuniti 35 godina, Mascherano namjerava još igrati, a kako stvari stoji karijeru će nastaviti u rodnoj Argentini.

Njegov novi tim bi trebao biti velikan Estudiantes. Argentinski mediji tvrde da je trener ovog tima i Mascheranov nekadašnji saigrač Gabriel Milito, već stupio u kontakt sa iskusnim defanzivcem i da je gotovo sve dogovoreno.

Nekadašnja zvijezda Liverpoola i Barcelone je odavno najavljivao kako će bogatu karijeru završiti u Argentini, gdje je najavio i početak trenerske karijere.

Mascherano je svoj bogati fudbalski put počeo u Riveru, a prije Liverpoola i Barce, igrao je još za Corinthians i West Ham.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi