Zaboravljeni Podolski se vraća u Evropu: Potpisuje za voljeni tim već u januaru
(Foto: EPA)

Stiže u Poljsku

Zaboravljeni Podolski se vraća u Evropu: Potpisuje za voljeni tim već u januaru

M. Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Njemačke Lukas Podolski posljednje dvije sezone nosi dres japanskog Vissel Kobea.

Ipak, vrlo lako bi se moglo desiti da 34-godišnji fudbaler napusti ovaj japanski tim i da se vrati u Evropu, a njegov novi tim bi mogla biti ekipa Gornik Zabrze.

Podolski je rođeni Poljak. Veliki je navijač Gornika i dao je obećanje da će obući dres ovog tima, što bi se već moglo desiti u januaru.

Međutim, osim što planira da nastavi fudbalsku karijeru, Poldi želi razviti i biznis u Poljskoj. On je već dugo veoma uspješan u Njemačkoj, gdje je razvio biznise vezane za sladolede i kebabe.

Potražite više informacija na temu Ekstraklasa:

Kako posao dobro ide Podolski je sada spreman da ga prensese i u Poljsku. Usput bi igrao i fudbal i imao bi dvostruko zadovoljstvo.

Podolski je u karijeri igrao za Koln, Bayern, Arsenal, Inter i Galatasaray, a u karijeri je postigao 192 gola u 520 utakmica.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi