Zaboravljeni velikan dovodi Ognjena Gnjatića?

Bivši mladi Zmaj mijenja sredinu

Zaboravljeni velikan dovodi Ognjena Gnjatića?

Kolonija bh. fudbalera u 2. Bundesligi mogla bi od naredne sezone biti brojnija za Ognjena Gnjatića, nekadašnjeg mladog reprezentativca BiH.

Gnjatić je u proteklom periodu nastupao u Holandiji za Rodu, no budući da se ovaj klub oprostio od igranja u elitnom rangu, dobio je odriješene ruke u predstojećem prijelaznom roku kao slobodan igrač potraži novi klub.

Njemački mediji, tačnije liga-zwei.de, špekulišu da bi Gnjatić karijeru mogao nastaviti u Magdeburgu koji je izborio plasman u 2. Bundesligu. Navodno je ovaj zaboravljeni velikan zainteresovan za nekadašnjeg fudbalera Kozare, a ostaje za vidjeti da li će do transfera u predstojećim sedmicama.

Magdeburg je bio div u vrijeme DDR-a, višestruki prvak države, te osvajač Kupa pobjednika kupova 1974. godine.  No, nestankom te zemlje i ujedinjenjem Njemačke potonuli su duboko u hijerarhiji, a sad se polako pokušavaju vratiti.

Potražite više informacija na temu 2. Bundesliga:

Podsjetimo, ukoliko se transfer realizuje Magdeburg će Gnjatiću biti peti klub u dosadašnjoj karijeri. Prethodno je osim Rode bio član Kozare iz Gradiške, Rada i grčkog Plataniasa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi