Zabrana sportskih takmičenja u RS do 22. juna

Restrikrivne mjere i dalje na snazi

Zabrana sportskih takmičenja u RS do 22. juna

Teme:

U bh. entitetu Republika Srpska zabrana održavanja sportskih takmičenja, zbog pandemije novogo koronavisa, ostaje na snazi barem do 22. juna.

Danas je Republički štab za vanredne situacije RS održanoj u Banjaluci procijenio epidemiološku situaciju u entitetu za koji je nadležan.

Donesen je Zaključak o obaveznom provođenju mjera za reagovanje na pojavu bolesti izazvane novim koronavirusom, a između ostalog ovaj dekret zabranjuje takmičarske aktivnosti sportskih organizacija i sportista do 22. juna ove godine.

Nije samo sport (takmičenja) zabranjen do 22. juna u RS-u. Zabranjena su i sva javna okupljanja u grupama većim od 50 osoba, dok se radno vrijeme ugostiteljskih objekata do pomenutog datuma ograničava na period od 06:00 do 23:00.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U FBiH, podsjetimo, već neko vrijeme mjere koje zabranjuju održavanje sportskih takmičenja nisu na snazi.

Top Komentari

RASanticeva
Dabogda ga nikad ne krenuli vise da igrate nakon ove svinjarije koju ste napravili
2 1
kazandzija
Čim Borac krene na pripreme ukida se zabrana,providno
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi