Zabrinjavajuća izjava Inzahgija o Luliću

Baraž je sve bliže

Zabrinjavajuća izjava Inzahgija o Luliću

A. Čaušević

Senad Lulić je nedavno potvrdio povratak u reprezentaciju BiH te bi u baražu za EURO trebao biti jedna od uzdanica selektora Dušana Bajevića. 

Utakmice baraža se igraju za nešto manje dva mjeseca i neophodno je da najbolji igrači reprezentacije uključujući Lulića budu u optimalnoj formi.

Međutim, danas je iz Rima stigla zabrinjavajuća izjava Simonea Inzaghija. Trener Lazija je kazao kako je Lulić danas jedva hodao.

Iskusni veznjak će sigurno propustiti sutrašnje gostovanje Parmi, a za sada nije poznato kada bi se tačno mogao vratiti na teren. Teško da će biti spreman i za utakmicu s Interom narednog vikenda.

"Lulić je danas jedva hodao. Radi se o izuzetno vrijednom igraču, već duže od mjesec ima problema sa zglobom. Sada se mora zaustaviti, nadam se na zadugo", rekao je Inzaghi.

"Čekamo ga, on je naš kapiten. Ne postoji sigurnost da će se oporaviti za Intera, sada mogu reći da neće, ali je i u prošlosti radio važne stvari za Lazio. Treba mu vremena da oporavi zglob koji se danas činio sve osim zgloba", dodao je perspektivni stručnjak.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Prvi meč baraža Bosna i Hercegovina igra 26. marta protiv Sjeverne Irske, a eventualno finale razigravanja pet dana kasnije. Za očekivati je da Lulić bude spreman za te susrete.

Inače, ovaj 34-godišnjak je u dosadašnjem dijelu sezone odigrao 27 mečeva u svim takmičenjima uz jedan gol i to u superkupu protiv Juventusa kada je Lazio i osvojio trofej.

Top Komentari

edo111
LULKE je borac,oporavit ce se on,nema dileme
3 0
karlhajncbrazzzo
za te susrete?! već smo prošli S.Irce?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi