Loše vijesti iz Italije: Bivši trener Milana završio u bolnici

Nalazi se na intenzivnoj njezi

Loše vijesti iz Italije: Bivši trener Milana završio u bolnici

Esmer Oštraković

Bivši trener Milana, Intera, Juventusa, Lazija i reprezentacije Japana, Alberto Zaccheroni malazi se na intenzivnoj njezi jer je ostao bez svijesti nakon porodične nesreće.

On je u penziju otišao 2019. godine, a u svojoj bogatoj trenerskoj karijeri imao je priliku i da radi u Japanu, Kini i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Kako prenose italijanski mediji, Zaccheroni je bio u svojoj kući kada je iznenada pao, te je udario glavom o tlo i izgubio svijest.

Hitna pomoć na mjesto događaja stigla je jako brzo, te ga je odmah prevezla u bolnicu Maurizio Bufalini u Ceseni.

On je smješten na intenzivnu njegu, ali još uvijek nema nikakvih novosti o njegovom stanju, iako italijanski mediji pokušavaju da saznaju šta se događa.

Oglasi

Velika je nepoznanica i to da li je izgubio svijest prilikom udarca glavom o tlo ili je upravo zbog toga što je izgubio svijest pao na tlo.

Prvobitno mu je dijagnosticiran potrez mozga, te teže povrede glave, ali sve će biti dosta poznatije kada se osvijesti.

Vrhunac karijere ovog trenera bila je osvajanje titule u Seriji A sa Milanom 1998/1999 godinu, a uspjeh je imao i sa Japanom.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Naime, on je dosta uspjeha imao kao selektor Japana i to na Kupu Azije, te EAFF kupu Istočne Azije.

Dosta je čudno da italijanski novinari ne dobijaju nikakve informacije o tome šta se tačno dogodilo, te kakve su prognoze, ali sve bi trebalo biti poznato ubrzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi