Zagreb na nogama: Šta Torcida sprema u duelu Dinama i Benfike?

Očekuje se više od 30 hiljada navijača

Zagreb na nogama: Šta Torcida sprema u duelu Dinama i Benfike?

S. Mlaćo

Zagreb je na nogama. Dinamo će večeras od 19 sati pred svojim navijačima ugostiti slavnu Benfiku u okviru prvog susreta osmine finala Evropske lige.

Više od 30 hiljada navijača očekuje se na Maksimiru, a u policiji vjeruju da će sve proći u fer i korektnoj atmosferi.

Ipak, javnost se pribojava nereda, a prema neslužbenim informacijama čak 800 pripadnika Torcide kupilo je ulaznice za utakmice.

Naime, Torcida večeras želi bodriti brantsku Benficu, te navijati protiv ljutog zagrebačkog rivala. Policija vrši dodatne kontrole po gradu, a sve sa ciljem evidencije eventualnih sumnjivih lica.

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Radi se o zaista nevjerovatnom scenariju, ali svi vjeruju da će se poslije utakmice pričati o spektaklu na terenu i tribinama.

Navijači Dinami spremili su posebnu koreografiju za večerašnji meč, a da li će to biti dovoljno da njihovi ljubimci naprave novi veliki uspjeh, ostaje nam da vidimo.

Zaprati GNK Dinamo Zagreb, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
GNK Dinamo Zagreb Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije