Zagrebačka Lokomotiva već zna tri potencijalna rivala u 2. pretkolu Lige prvaka

Žrijeb je 10. avgusta

Zagrebačka Lokomotiva već zna tri potencijalna rivala u 2. pretkolu Lige prvaka

E. Škorić

Kako sada stvari stoje, Dinamo i Lokomotiva, dva zagrebačka kluba, igrat će u drugom pretkolu Lige prvaka.

Dinamo bi mogao automatski da se pomjeri u treće pretkolo ako i lyon i Napoli i Chelsea ispadnu u osmini finala ovosezonske Lige prvaka, no Lokosi definitivno idu u drugo pretkolo.

Dinamo je na putu prvaka i bit će nositelj u drugom i trećem, a možda i u četvrtom pretkolu, ako neko od bolje rangiranih ispadne. Plavi bi u 2. pretkolu mogli igrati protiv ekipa kao što su Sheriff, Ferencvaros, Dundalk, Slovan Bratislava, Suduva, Omonia, Dinamo Tbilisi, Universitatea ili Cluj te St. Gallen ili Midtjylland, a nije isključeno i FK Sarajevo.

Što se Lokomotive tiče, ide na dio žrijeba za nepravke jače rangiranih liga i njena tri moguća rivala u 2. pretkolu Lige prvaka već su poznata, ako ne bude nekakvih komplikacija.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Bešiktaš, Viktoria Plzen ili bečki Rapid su potencijalni rivali senzacije HNL-a.

Žrijeb će se održati 10. avgusta i igra se jedna utakmica, a ko ispadne ići će u 3. pretkolo Evropske lige.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi