Zahavi nastavlja omalovažavati Palestince: Podijelio kontroverznu poruku američkog političara

Ponovo u centru pažnje

Zahavi nastavlja omalovažavati Palestince: Podijelio kontroverznu poruku američkog političara

Haris Zilić

Eran Zahavi posljednjih dana je u centru pažnje zbog načina na koji "skrvnari" poruke podrške Palestini i palestinskom narodu. 

Zahavi je početkom sedmice ismijavao sliku Paula Pogbe koji je mahao palestinskom zastavom nakon meča Manchester Uniteda i Fulhama, a Zahavi mu je umjesto zastave Palestine monitrao zastavu Izraela.

Nakon osvajanja FA Cupa dvojica fudbalera Leicester Cityja Wesley Fofana i Hamza Choudhury su mjesto sa zastavama svojih zemalja slavili za palestinskom te su tako poslali poruku podrške. I te fotografije je Zahavi iskoristio i stavio zastavu Izraela.

Zahaviju je očigledno politika ispred fudbalske karijere, pa je jutros na svom instagram profilu podijelio komentar američkog političara Mikea Pompea, koji smatra da Izrael nije pokrenuo napade na Palestinu i da su obje države pod istim terorom.

Zahavi je ranije objavio i kratki video u kojem objašnjava sam konflikt navodeći kako su zapravo sve započeli Palestinci, odnosno Hamas tako što je ispalio rakete na Izraelace.

U videu se navodi kako Hamas koristi Palestince za živi zid te teško bombarduje naseljene gradove u Izraelu kako bi ubili muškarce, žene i djecu.

Inače, u dosadašnjima napadima izraelska vojska je ubila 219 Palestinaca, uključujući 63 djeca. Na drugoj strani, Izraelci imaju 12 žrtava.

Top Komentari

miki30
Ma ko mu hebe mater i njemu i Bidenu i Trampu ba. Šta nas davite za Zahaviom. Dajte šta sporta. Znamo mi dobro šta oni misle, dzaba nam samo nabijate pritisak. PSV da je kakav klub, odmah bi ga trebali otpustiti. OZILA uništiše samo zbog jedne fotke sa Erdoganom.
7 1
C.Banks
Ja mislim da je nebitno objavljivati tekstove o nekim anonimusima iz sporta ko što je ovaj lik, Džumhur i slični
5 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi