Zahirović se vratio u stilu: Teško je bilo sve gledati sa strane
Bivši reprezentativac BiH je u meču protiv Čelika ulijevao sigurnost u veznom redu i držao sve konce u svojim rukama, a nakon utakmice je, očekivano, bio zadovoljan (Foto: D. Kurbegović)

Bivši reprezentativac BiH ponovo na terenu

Zahirović se vratio u stilu: Teško je bilo sve gledati sa strane · Intervju

Bivši reprezentativac BiH Adnan Zahirović povrijedio se u augustu 2017. godine uoči utakmice protiv Radnika. Zahiroviću su tad stradali ligamenti koljena, bio je primoran nositi ortozu, a sada se nakon višemjesečne pauze vratio nogometu. I to u velikom stilu...

Zahirović se danas našao u prvoj postavi Mladosti i u pobjedi nad Čelikom je bio među najboljim igračima svoje momčadi. Ulijevao je sigurnost u veznom redu i držao sve konce u svojim rukama, a nakon utakmice je, očekivano, bio zadovoljan.

"Iza mene je duga pauza, prethodnih mjeseci nisam bukvalno mogao ništa da radim, ali danas je to srećom iza mene. Najbitnije mi je da sam prošao pripreme i da se danas osjećam vrlo dobro. Najteže mi je bilo gledati utakmice sa strane znajući da ne mogu pomoći ekipi. Također, želim da se ovom prilikom zahvalim doktoru Seminu Bećirbegoviću na savjetima i podršci pri oporavku", kazao je Adnan Zahirović u razgovoru za SportSport.ba, pa potom prokomentarisao svoj današnji nastup.

"Onim što sam danas pokazao sam zadovoljan, ali inače sam jako samokritičan kao osoba i uvijek smatram da mogu bolje. Trudit ću se iz utakmice u utakmicu kako bih se vratio u onu staru formu."

Mladost je trijumfom protiv Čelika ujedno prekinula seriju od dva uzastopna poraza.

"Loše smo skroz otvorili drugi dio sezone. U prvoj toj utakmici protiv Slobode nismo bili na nivou, dok smo u drugoj protiv Zrinjskog bili ravnopravan protivnik, ali koštale su nas greške. Takve stvari se ne smiju događati kada igrate protiv aktuelnog prvaka države. Ipak, to je sada iza nas. Pokazali smo karakter i ostali u utrci za to šesto mjesto koje vodi u Ligu za prvaka. Neće sve zavisiti od nas, no nadamo se najboljem."

Zeničanin je u redove Mladosti stigao prošlog ljeta. Smatra da je napravio dobar potez.

"O ovom klubu mogu reći samo najbolje. Ljudi koji vode klub su korektni, sve funkcioniše dobro, jedino mi je, eto, žao što nismo u nešto boljoj poziciji kada je u pitanju stanje na tabeli. Ponajviše iz razloga što znam koliko je truda uloženo posljednjih mjeseci."

O treneru Edisu Mulaliću ima samo riječi hvale.

"O Edisu ne treba trošiti riječi. Poznat je kao temperamentan stručnjak, zna kako motivisati igrače, a već sam imao priliku da s njim sarađujem i ranije kada sam bio u Željezničaru", podvukao je Zahirović. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zaprati FK Mladost Doboj Kakanj, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Mladost Doboj Kakanj Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi