Zahovič: Irci su znali šta hoće, zasluženo idu na EP

Legendarni slovenački fudbaler za SportSport.ba

Zahovič: Irci su znali šta hoće, zasluženo idu na EP

Edin Džeko i društvo neće vidjeti Evropsko prvenstvo u Francuskoj. Naš nacionalni tim je u uzvratnom susretu dodatnih kvalifikacija poražen od Republike Irske rezultatom 2:0, što je uz remi (1:1) iz Zenice bilo dovoljno za oproštaj od plasmana na kontinentalnu smotru. 

Ispred malih ekrana utakmicu je pratio i legendarni reprezentativac Slovenije Zlatko Zahovič, koji je tijekom razgovora za SportSport.ba naglasio da je Republika Irska zasluženo slavila na Aviva stadionu u Dublinu. 

"Gledao sam utakmicu i moram priznati da sam izenađen, ali treba istaći da je Republika Irska zasluženo na Evropskom prvenstvo. Vi imate mnogo bolje pojedince u svojim redovima, međutim ne pobjeđuje to i pobijedio je na kraju kolektiv i zajedništvo koje imaju Irci. Oni su znali šta hoće, doduše malo ih je i sreća poslužila jer ono nije bilo za jedanaesterac", bile su riječi Zahoviča na početku razgovora za SportSport.ba. 

Sportski direktor Maribora smatra da izabranici Mehmeda Baždarevića nisu bili miljenici sreće ni u prvoj utakmici odigranoj u Zenici. 

"Teško je igrati u Dublinu, mnogo veće reprezentacije nisu uspjele pobijediti Republiku Irsku. Ja baraž je potrebno imati takmičarsku ekipu koja će u 180 minuta igrati samo na rezultat, a BiH je u tom segmentu malo zakazala. Niste imali ni u Zenici sreće, napadali ste, a uz to teren je bio izuzetno loš i na kraju još i magla je bila prisutna."

"Njegova Slovenija večeras u revanšu baraža igra protiv Ukrajine, koja je u prvoj utakmici slavila rezltatom 2:0. 

"Mi se nadamo da možemo proći dalje. Igrali smo loše u prvoj utakmici kao i vi, takmičarski nam se to osvetilo i nije još uvijek ništa gotovo. Biće teško. Htjeli smo se nadigravati u Ukrajini, ali smo loše prošli i vjerujem da tako neće biti i večeras", smatra Zahovič koji je na kraju istakao:

"Drago mi je uvijek kada me kontaktiraju iz BiH. Želim vam mnogo sreće u narednom periodu i glavu gore", riječi su Zahoviča. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

Podsjećamo, Zahovič je za reprezentaciju Slovenije upisao 82 nastupa i pritom postigao 36 golova, a tijekom karijere nosio je dresove Partizana, Vitorije Guimarães, Porta, Olympiakosa, Valencije i Benfice. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.