Zahovič se pokajao: Ako treba otići ću iz Maribora

Nakon vrijeđanja Ibraimija

Zahovič se pokajao: Ako treba otići ću iz Maribora

Zlatko Zahovič, sportski direktor NK Maribor, uputio je izvinjenje nakon što je prije nekoliko dana sramotno na vjerskoj osnovi vrijeđao Agima Ibraimija. 

Bivši slovenački reprezentativac se verbalno sukobio sa svojim ponajboljim fudbalerom kojem je kazao da mu je "vjera smrt", a to je u tamošnjoj javnosti strogo osuđeno i nije dugo trebalo čekati da i Zahovič shvati da je pogriješio.

"Osjećam se grozno, to nije bilo primjereno. Rekao sam čak predsjedniku Maribora da ću otići iz kluba ako je potrebno", kazao je Zlatko Zahovič na konferenciji za medije.

Zbog cijele situacije žale i u Mariboru.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

"Naravno, nismo sretni zbog svađe igrača i sportskog direktora. Ni jedan igrač se ne smije stavljati iznad kluba, a Zahoviču smo nedavno produžili ugovor i želimo nastaviti lijepu sportsku priču. Ibraimi ostaje suspendovan do daljnjega i ne smije trenirati s ostatkom ekipe", objavio je Maribor.

Rezultati Maribora ove sezone su nešto lošiji. Klub pod vodstvom Milaniča zauzima drugu poziciju i ponovno osvajanje naslova je dovedeno u pitanje. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi