Zahović šokirao nakon što je otkrio ko ga je gađao bakljom

Bivši sportski direktor Maribora

Zahović šokirao nakon što je otkrio ko ga je gađao bakljom

E. Škorić

U intervjuu za Sportal bivši sportski direktor Maribora Zlatko Zahović dao je do znanja da zna ko ga je gađao bakljom.

Nakon domaćeg poraza od Olimpije u velikom slovenačkom derbiju, Zahović i trener Darko Milanić napuštali su teren, ali sa istočne tribine prema njima je bačena baklja. Istrage nije bilo, ali očigledno je da Zahović zna ko stoji iza ovog (ne)čina.

"Shvatio sam tada da baklja ne leti samo prema meni nego prema treneru Darku. Bila je to kolektivna ludnica. Recite mi, molim vas, ime trenera koji je trenutno prvak? Ko je trenutno prvak Slovenije na ovim prostorima? Trenutno postoji samo jedan. Darko. I smatrate li ovo normalnim? Nenormalno je, tim više ako baklja leti od prijatelja koji je zaposlen u klubu. To je sve, samo nije u redu, a ja sam morao da zaštitim najboljeg trenera u Sloveniji", istakoa je Zahović.

Prijatelj zaposlen u klubu? Zahović nije želio reći njegovo ime, no jasno je da zna o kome se radi i odakle motiv zaposleniku Maribora da bakljom poput nekakvog huligana gađa trenera koji je ujedno bio prvak Slovenije u više navrata i Maribor vodio u elitna klupska takmičenja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi