Slovenska liga nastavlja se 5. juna

Zvanična potvrda

Slovenska liga nastavlja se 5. juna

Nakon što je početkom marta suspendovano, slovensko nogometno prvenstvo danas je i zvanično dobilo potvrdu datuma nastavka, a to je 5. juni. 

Prvi vikend sljedećeg mjeseca tako će nam donijeti susrete 26. kola slovenske Prve lige koja bi do kraja mogla biti jako zanimljiva.

Čitav kalendar do kraja takmičenja iduće sedmice trebao bi potvrditi Izvršni odbor Nogometnog saveza. Osim prvoligaškog takmičenja, potvrđen je i povratak Kupa.

Polufinalne utakmice u Kupu bit će igrane 9. i 10. juna, dok je finale na rasporedu 24. istog mjeseca.

Prvi ligaški meč nakon pauze u petak, 5. juna, odigrat će Aluminij i Mura i to od 19.00 sati.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Do tada će Nogometni savez uz saradnji sa Nacionalnim institutom za javno zdravlje izraditi protokol o prevenciji zaraze koronavirusa kojeg će se morati pridržavati svi učesnici u utakmicama.

U Prvoj ligi lider je Olimpija Ljubljana sa 50 bodova, a iza su Celje i Aluminij sa po 45.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi