Maribor traži zamjenu za Pirića

Bh. golman odlazi iz kluba?

Maribor traži zamjenu za Pirića

U Mariboru se, kako stvari stoje, spremaju na život bez Kenana Pirića.

Pirić brani redovito za Maribor i ubraja se među najbolje golmane u Sloveniji, međutim u posljednje vrijeme sve više se govori o tome da će napustiti Ljudski vrt.

Takvi napisi nisu iznenađujući ako se uzme u obzir da Piriću naredne godine ističe ugovor sa prvakom Slovenije, čiji čelnici žele zaraditi na njemu, a već sada ima interesa od strane nekoliko klubova.

Potvrdio je to nedavno i njegov agent Admir Husarić, otkrivši, između ostalog, da Pirića prate Anderlecht i Kayserispor kojeg vodi Robert Prosinečki, a u skladu s tim pričama Maribor već traži zamjenu.

Potražite više informacija na temu 1. liga Slovenije:

Piše to i tamošnji sportski list Ekipa24, ne otkrivajući ko bi mogle biti potencijalne zamjene, a u slučaju da dođe do Pirićevog transfera Maribor bi mogao inkasirati oko milion eura. Toliko navodno Viole traže za njegov igrački karton.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti