"Zahvalan sam Sarajevu i Slobodi, ali ovu priliku nisam mogao propustiti"

Marko Obradović za SportSport.ba

"Zahvalan sam Sarajevu i Slobodi, ali ovu priliku nisam mogao propustiti"

Iako su se Sarajevo i Sloboda pominjali kao moguće destinacije Marka Obradovića, srbijanski napadač se, ipak, odlučio za odlazak u Rusiju.

Obradović je danas zvanično kompletirao transfer u Yenisey s kojim je potpisao jednoipogodišnji ugovor, a sa ovim klubom će do kraja sezone voditi borbu za plasman u elitni rang - Premier ligu.

Zadovoljstvo zbog realizacije transfera Obradović nije skrivao u razgovoru za SportSport.ba, a osvrnuo se, također, i na pregovore koje je proteklih sedmica vodio sa čelnicima Sarajeva i Slobode.  

"Poslije dugih i teških pregovora sa Aktobeom uspio sam da dobijem slobodne papire. Zvalo me u međuvremenu nekoliko klubova, među kojima su i Sarajevo i Sloboda, što nije bila nikakva tajna, niti sam ja to krio", kazao je Obradović za SportSport.ba, pa dodao:

"I jedni i drugi su bili blizu mog dovođenja, pokazali su veliko strpljenje i na tome sam im zahvalan. Ipak, meni se ukazala šansa da karijeru nastavim u dobrom i organizovanom klubu i nisam želio da je propustim. Boravio sam najprije na probi nekoliko dana, a na sreću uspio sam da se izborim za ugovor i s ponosom mogu reći da sam novi igrač Yeniseya."

Pred njim je sada novo dokazivanje.

"Sada je na meni da se nametnem stručnom štabu i da se što prije izborim za mjesto u prvih jedanaest. Svjestan sam to neće biti nimalo lako, ali vjerujem u sebe", završio je Obradović.

Obradoviću je Yenisey peti klub u dosadašnjoj karijeri, budući da je prethodno igrao za Aktobe, Radnik, Francs Borains i Eupen. U prošlosti je, dodajmo i to, nastupao za kadetsku selekciju Srbije, te juniorsku Crne Gore. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi