Zahvaljujući Džeki Roma i dalje sanja titulu

Novi pogodak bh. reprezentativca

Zahvaljujući Džeki Roma i dalje sanja titulu

Edmir Škorić

Roma je u susretu 21. kola italijanske Serije A pobijedila Cagliari s minimalnih 1:0.

Roma je nakon Genoe i Udinesea, minimalnim rezultatom savladala i Cagliari. Vučica se mučila dobrim dijelom utakmice, ali je ipak iskoristila ulogu favorita i došla do vrijedne pobjede.

Najbolju šansu u prvom dijelu imao je naš reprezentativac u 31. minuti kada je nakon asistencije De Rossija slabo zahvatio loptu i upropastio stopostotnu priliku za svoju momčad.

Ipak, Edin se iskupio u desetoj minuti nastavka, kada se nakon jedne lopte Rudigera sjajno snašao i pogodio za slavlje na Olimpicu. Džeki je to bio 14. gol u SerijA i jubilarni 20. ove sezone, ali i prvi u 2017. godini u prvenstvu.

Do kraja je Roma stvorila još nekoliko izrazitih šansi, ali je ostalo 1:0. Džeki je jedan gol (opravdano) poništen, a jednom je zatresao i prečku. Sve u svemu, sjajna partija, te je sigurno najzaslužniji što Vučica i dalje sanja titulu.

Ovom pobjedom, 15. u ligi, Roma se vodećem Juventusu primkla na samo jedan bod, ali Stara dama i dalje ima utakmicu manje. Cagliari je tek 11. sa 26 bodova.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Serija A, 21. kolo:
Roma - Cagliari 1:0 (Džeko 55)



Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi