Zajedno s Messijem gradio karijeru, danas ga nema nigdje: Bar sam imao tu sreću da treniram s njim

Orlandi se sada samo sjeća

Zajedno s Messijem gradio karijeru, danas ga nema nigdje: Bar sam imao tu sreću da treniram s njim

E. Škorić

Andrea Orlandi bio je tamo, dio čuvene La Masije i u društvu talentovanih klinaca među kojima je bio i Lionel Messi, ali on nikada nije uspio da se probije do seniorskog tima.

Španac je kratko boravio u Barceloni. Odigrao je tek jednu utakmicu za prvi tim, ali ako ništa, imao je tu čast da odradi nekoliko treninga s prvom ekpom. Prije toga, igrao je za rezerve, zajedno s Messijem, koji je tek trebao da dobije pravu priliku u seniorima.

"Nije bilo prijatno trenirati s Messijem. Bilo mu je nemoguće uzeti loptu ili mu se čak približiti. Sjećam se da je bio jako sramežljiva osoba i Ronaldinho ga je štitio. Sjećam se da je mogao Ronaldinhu skuhati kafu, a kada bi istrčao na teren, pretvorio bi se u pravo čudovište", ispričao je Orlandi.

"Nikada nisam vidio nekoga tako konkurentnog u dobi od 17 ili 18 godina. Mogao bi vam slomiti zglobove kada iuzgubi loptu, nije mogao da preboli poraz. Bilo je jasno da će postići puno u životu, ali nisam očekivao da će postati najbolji nogometaš ikada", dodao je.

Messi je 6. marta 2004. godine debitovao za B tim Barcelone protiv Matara, a godinu dana kasnije pridružio se prvom timu na Camp Nou stadionu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Bilo je frustrirajuće što nisam bio blizu te razine kao mladi igrač, ali imao sam sreću što sam mogao trenirati i igrati s njim. Ono što me se stvarno dojmilo je kako je baratao loptom u malom prostoru, trčao između šest igrača i znao je da se može izvući iz svake situacije. Većina igrača ne bi ni pomislila na to", rekao je Orlandi.

Messi je trenutno igrač s najviše nastupa u dresu Barcelone, a sinoć je u porazu od Real Madrida upisao svoj 770. nastup za slavni klub iz Katalonije.

Zaprati Barcelona, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Barcelona Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi