Zajmović: Jedinstvo ne smijemo podcijeniti

Prvotimac NK Travnik

Zajmović: Jedinstvo ne smijemo podcijeniti

Samir Mlaćo

Nogometaši Travnika u ponedjeljak su savladali Slogu iz Siminog Hana sa 2:0 te tako došli na šesto mjesto Prve lige Federacije. 

Svoj prvijenac u ligi ove sezone postigao je mladi napadač Dženan Zajmović koji se ekipi priključio u petom kolu i pokazao da će njegov povratak na Pirotu biti veliko pojačanje za tim trenera Osmana Bajrića.

Zajmović je uz prvog strijelca kluba i Prve lige Federacije Sabahudina Jusufbašića udarna igra Vezira.

"Ne možemo biti zadovoljni ovom pozicijom jer imamo ambicije da se vratimo u Premijer ligu gdje Travnik i pripada. Što se mojih igara tiče, najbitnije je da sam fizički spreman i da igram u kontinuitetu. Samim tim golovi će doći, u to ne sumnjam", ističe Zajmović za SportSport.ba.

Već sutra na Pirotu dolazi bihaćko Jedinstvo kojem baš i ne cvjetaju ruže, ali u Travniku su oprezni pred ovaj veoma bitan duel.

"Mi smo kod kuće uvijek favoriti, a tako i sada, međutim ne smijemo podcijeniti veliki klub kao što je Jedinstvo. Očekujem tešku utakmicu jer sigurno nisu bezveze ekipa", dodao je Dženan Zajmović, prvotimac NK Travnik.

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Zajmović se u listu strijelaca upisao i u Kup duelu Travnika protiv Krupe, kada su Veziri iznenadili premijerligaša i slavili sa 3:1. Za Travnik je nastupao i u protekloj sezoni Premijer lige, a jedno vrijeme igrao je  i u Hrvatskoj. 

Zaprati NK Jedinstvo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Jedinstvo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi