Zeleni karton stigao, Goran Zakarić će biti "as iz rukava" u derbiju?

Bh. fudbaler konačno može biti zvanično predstavljen

Zeleni karton stigao, Goran Zakarić će biti "as iz rukava" u derbiju?

13. kolo rumunskog šampionata koje će se odigrati nakon reprezentativne pauze donijeće i derbi između Cluja i Craiove.

Biće to duel prvoplasirane i trećeplasirane ekipe (na tabeli ih dijeli jedan bod), a Craiova bi trebala biti jača za bh. internacionalca Gorana Zakarića.

Zakarić se, nakon napuštanja Partizana, već odavno priključio ekipi Craiove, ali još nije zvanično predstavljen kao novi igrač ovog rumunskog kluba.

Naime, Craiova je čekala "zeleni karton" od FIFA-e, kako bi Zakarić mogao potpisati i biti registrovan.

Čini se da je zeleni karton konačno stigao i u narednim danima bi Zakarić trebao ozvaničiti saradnju sa Craiovom. Navodno će potpisati ugovor na četiri godine.

"Zakarić je danas dobio zeleni karton i potpisaće sa nama ugovor na četiri godine. On je jako dobar fudbaler, ima mnogo kvaliteta i definitivno će biti plus za ekipu", izjavio je predsjednik Craiove Sorin Cartu za Radio Sud.

Rumunski portal 3minute.net piše kako su velike šanse da Zakarić zaigra već protiv Cluja, te da bude as iz rukava trenera Victora Piturce s obzirom da je već trenirao sa ekipom i da će imati dovoljno vremena tokom reprezentativne pauze da se dodatno "uigra" sa svojim novim saigračima.

Podsjetimo, i Elvir Koljić je sada dostupan treneru Piturci s obzirom da se oporavio od povrede i svakako će biti veliko pojačanje za Craiovu u borbi za titulu.

Duel Cluja i Craiove je na rasporedu 19. oktobra na stadionu Dr. Constantin Radulescu.

Promo

Top Komentari

Miky007
Ma dajte menadzeri dosta vise!
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi