Zaključenje posla jako blizu: Manchester City na pragu prvog pojačanja!

Portugalac stiže na Etihad?

Zaključenje posla jako blizu: Manchester City na pragu prvog pojačanja!

Šampion Engleske već razmišlja o novoj sezoni, odbrani titule, a možda konačno i evropskom iskoraku.

Pep Guardiola traga za pojačanjima za sljedeću sezonu, a čini se da bi prvi na Etihad mogao stići Juventusov Joao Cancelo.

Sport Mediaset saopštava da se na transferu Joaa Cancela radilo već neko vrijeme, ali da su šampioni Engleske sada jako blizu zaključivanju posla.

Navodno je City Juventusu prvobitno nudio novac (40 miliona eura) i Danila za Cancela, ali je Stara dama poručila da je zanima samo novac.

Građani su shvatili poruku pa su uputili ponudu vrijednu 50 miliona eura, a navodno će ona biti dovoljna da 25-godišnji Portugalac preseli na Etihad.

Guardiola u Cancelu vidi igrača koji će pojačati konkurenciju na poziciji uz desnu aut liniju što je dio terena na kojem već neko vrijeme u Cityju suvereno vlada Kyle Walker.

Inače, Juventus je Cancela doveo iz Valencije prošle godine, nakon što Inter nije otkupio njegov ugovor iako je Portugalac sezonu ranije boravio na posudbi na Meazzi.

Minule sezone je u dresu Stare dame upisao 34 nastupa u svim takmičenjima, postigao je jedan gol i upisao osam asistencija.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Cancelo je navodno bio i na meti Manchester Uniteda, ali je izgleda Manchester City bio konkretniji u nastojanjima da Porgualca dovede u svoje redove.

Ipak, treba sačekati zvaničnu potvrdu transfera...

Zaprati Juventus, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Juventus Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti