Navijači formirali ljutiti smajli, sada suze liju zbog radikalne odluke kontroverznog predsjednika

Egipat

Navijači formirali ljutiti smajli, sada suze liju zbog radikalne odluke kontroverznog predsjednika

Edmir Škorić
Teme:

Nezadovoljna grupa navijača formirala je ljutiti smajli na tribinama sa željom da iskažu nezadovoljstvo trenutnim rezultatima, ali to bi ih moglo skupo koštati.

Zanimljiv trik napravili su navijači egipatskog Zamaleka, koji su nezadovoljni neuspjehom ekipe koja nije uspjela da se plasira u nokaut fazu afričke Lige prvaka.

Odjeveni u crno, umjesto u uobičajeno bijelo, oko 150 navijača raširilo se po tribinama kako bi stvorili emoji tokom pobjede njihove ekipe od 4:3 nad sudanskim klubom Al-Merriekhom.

Predsjednik Zamaleka Mortada Mansour bio je ljut zbog toga, pa je uveo zabranu ulaska na stadion grupi navijača koji su se formirali "ljutka" na tribini. Naravno, takvoj odluci nisu se nadali, ali ipak govorimo o jednom od najkotroverznijih nogometnih lidera na svijetu.

"Zamalek nosi bijelo s dvije crvene linije", rekao je 70-godišnji Mansour, koji je kontroverzna figura u egipatskom nogometu, a nedavno je odslužio jednomjesečnu zatvorsku kaznu zbog verbalnog vrijeđanja predsjednika ljutog rivala iz Kaira Al Ahlija.

"Ko god nas želi podržati, dobrodošao je, ali ne u crnom. Oni koji su otišli na utakmicu protiv Al-Merreikha u crnom više neće moći doći", bio je jasan.

Prvi čovjek Zamaleka je tek izašao iz zatvora

Poznati po svojoj fanatičnoj podršci, Zamalekova navijačka grupa Ultras White Knights koristila se društvenim medijima kako bi objasnila svoj "bijes prema situaciji u ekipi i članovima odbora koji nisu prikladni predstavljati naš veliki klub", opisujući sebe kao "mač i oklop" Zamaleka.

Uz raniju eliminaciju iz glavnog klupskog natjecanja na kontinentu, peterostruki afrički prvaci također se muče u odbrani domaćeg naslova, trenutno su peti u egipatskoj Premier ligi, 11 bodova iza Al Ahlyja koji ima dvije utakmice manje.

Prošle sedmice Zamalek je po drugi put u dva mjeseca smijenio portugalskog trenera Jesualda Ferreiru, a Mansour je rekao da je postigao dogovor sa zamjenom koja će biti objavljena "za nekoliko dana".

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi