Zamjena za Pjanića: Roma predstavila novo pojačanje

Gerson stigao u Rim

Zamjena za Pjanića: Roma predstavila novo pojačanje

Endin Čaušević
Teme:

Čelnici Rome danas su predstavili novo pojačanje za narednu sezonu.

Roma je dovela 20-godišnjeg fudbalera Fluminensea, Gersona, za 16,6 miliona eura. Gerson je danas predstavljen na press konferenciji rimske ekipe. Ovaj Brazilac bio je na meti nekoliko evropskih klubova, ali je na kraju odlučio da prihvati ponudu Vučice.

"Sretan sam što sam ovdje i što ću nositi ovaj dres. Dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje. Izabrao sam Romu jer je sjajan tim, ovo je bio najbolji mogući izbor za mene", rekao je Gerson.

Gerson igra u veznoj liniji i čelnici Rome u njemu vide zamjenu za Miralema Pjanića koji je otiša u Juventus. Brazilac se već upoznao sa svojim novim saigračima, te je dobio nekoliko poklona.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Sjajno su me dočekali svi. Dobio sam dosta poklona, ali najdraži mi je onaj od Tottija jer mi je on dao svoj potpisani dres. Ponosan sam na sebe što sam došao ovako daleko, ali ne želim tu da stanem", rekao je Gerson.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti