I danas žali što ga nije spasio: "To je jedan od najtežih poraza u mojoj karijeri i još me boli"

Zanetti se prisjetio bivšeg saigrača

I danas žali što ga nije spasio: "To je jedan od najtežih poraza u mojoj karijeri i još me boli"

E. Čaušević

Javier Zanetti je skoro cijelu svoju igračku karijeru proveo u dresu Intera s kojim je osvojio skoro sve što je mogao, te je igrao s nekim od najboljih svjetskih fudbalera.

Zanetti je dres Intera nosio skoro 20 godina nakon što je stigao na ljeto 1995. godine iz Banfielda. Igrao je s mnogim zvijezdama, ali jedan fudbaler je na njega ostavio poseban trag.

Riječ je o Adrianu koji je važio za jednog od najboljih napadača svijeta. Adriano je pružao fantastične partije u Interu, ali je sve krenulo nizbrdo kada mu je ubijen otac, te se on tada posvetio noćnom životu.

Mnogi kažu da je Adriano mogao biti najbolji igrač svijeta da se posvetio fudbalu, ali jednostavno depresija je bila jača od njega. Lutao je od kluba do kluba i više nikad se nije uspio vratiti u staru formu.

Potražite više informacija na temu Serie A:

O Adrianu jako često priča i Zanetti i to s dosta tuge u svom glasu. Argentincu i je i danas žao što nekako nije uspio da pomogne svom saigraču i izvuče ga kada je to bilo potrebno.

"Podbacili smo da ga izvučemo iz depresije. To je jedan od najtežih poraza u mojoj karijeri. Još uvijek me boli jer sam bio tako bespomoćan", rekao je Zanetti.

Zaprati Internazionale, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Internazionale Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Velez1922Inter1908
Zaneti veliki covjek prije svega
4 0
user1583752673
Strasan igrac bio, steta. Na PESU pogotovo
3 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi