Zanimljiv igrač na probi u Tuzli: Otac igrao s Peleom, njega su zvali Kaka i Di Maria

Nigerijac dobio šansu

Zanimljiv igrač na probi u Tuzli: Otac igrao s Peleom, njega su zvali Kaka i Di Maria

Edmir Škorić

Na današnjem treningu FK Tuzla City u Antaliji bilo je prisutno i jedno novo lice.

John Idahor mladi je nigerijski nogometaš koji je već neko vrijeme u Turskoj, a kroz nekoliko treninga pokušat će se nametnuti struci bh. premijerligaša.

Idahor je nastupao za Dynamite Force iz Beninga u Nigeriji, a s tim je kklubom uspio da 2017. godine uđe u Prvu ligu svoje zemlje. Ukoliko se poslužite Googleom, možete pronaći zanimljive informacije o njemu.

Na jednoj stranici je opisan kao "nigerijski Kaka", a zanimljivo da potiče iz prave nogometne porodice. Njegov otac je svojevremeno igrao s Peleom u Fluminenseu, a ujak Endurance Idahor je nažalost preminuo u Sudanu za vrijeme jedne utakmice.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U jednom ranije intervjuu Idahor je otkrio da ga zbog tehničkih kvaliteta navijači zovu "Di Maria".

U Tuzli se sada samo nadaju da će mladić raditi bar djelić onoga što rade Di Maria ili Kaka, a u protivnom, Nigerijac će morati da potraži neku novu priliku za dokazivanje.

Zaprati FK Tuzla City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Tuzla City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

elvirbaljic
Mislim da nema sta pokazati ! Ako ga nema transfermarkt, mislim da je to totalni anonimus, koji nema veze sa kvalitetom i fudbalom.
7 1
Rizzle84
Ujak se zvao Endurance(izdržljivost) i preminuo tokom utakmice... Jel ovo vic ili?
6 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi