Zanimljiva odluka: Bayern je već našao zamjenu za Alonsa?

Xhaka na meti njemačkog kluba

Zanimljiva odluka: Bayern je već našao zamjenu za Alonsa?

E. Čaušević

Španski fudbaler Xabi Alonso prije nekoliko dana izjavio je da će na kraju ove sezone završiti svoju igračku karijeru.

Iskusni vezni fudbaler Bayerna odlučio je da neće na kraju sezone produžiti svoj ugovor s Bavarcima jer je donio odluku da okači kopačke o klin. Ova odluka je iznenadila čelnike njemačkog kluba koji su vjerovali da će Aloso odigrati barem još jednu sezonu.

Ipak, Bayern je spreman na odlazak nekadašnjeg igrača Real Madrida i Liverpoola, te se već špekuliše da na radaru imaju zamjenu za ovog igrača. Prema pisanju njemačkih medija Bayern je zainteresovan da na kraju ove sezone dovede veznog igrača Arsenala, Granita Xhaku.

Iako je Xhaka tek prošlog ljeta stigao u Arsenala iz Basela čini se da bi već mogao spakovati svoje kofere. Navijači Bayerna i nisu previše zadovoljni ovim špekulacijama jer mnogi vjeruje da Xhaka nema dovoljno discipline, te da će biti promašaj ukoliko dođe na Allianz Arenu.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Nekadašnji trener Bayerna, Ottmar Hitzfeld, izjavio je za tamošnje medije da je Xhaka na radaru Bayerna, te da uvijek postoji mogućnost da švicarski reprezentativac zaigra u dresu bavarskog kluba.

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti