Mošćanica u derbiju dobila Vrbanjušu

Zanimljiva scena: Dok igrači Mošćanice slave, Braco tjera igrače Vrbanjuše sa terena

M. Šljivak

Mošćanica je danas na Grbavici pobijedila Vrbanjušu sa 1:0.

Aldin Hadžić je postigao jedini gol na ovoj utakmici u 34. minuti meča, a nakon završetka utakmice počelo je veliko slavlje ekipe koju predvodi Haris Tafoli.

Zanimljiva je bila scena na kraju utakmice. Igrači Mošćanice su se veselili pobjedi i pjevali su stihove poznate pjesme 'Kafanica, laganica', a sve je to gledao trener Vrbanjuše Alija Braco Hadžiosmanović.

Nezadovoljni Braco nije bio previše raspoložen. Gledao je slavlje igrača protivničkog tima, ali je odlučio i da 'otjera' svoje fudbalere sa terena.

Nije na kraju meča bio zadovoljan ni suđenjem na meču.

"Što se tiče suđenja, neću tu ništa loše reći. Sudija je malo pao pod pritisak, mlad je, vrlo bi ružno bilo šta da kažem. Možda mi neke stvari smetaju, ali ne želim da umanjim pobjedu Mošćanice", rekao je Braco.

Ipak, priznao je kako misli da je sudija svirao u korist Mošćanice.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga KS - Grupa B:

"Vrlo bi ružno reći bilo šta, jer momci su se borili, ali sudija je tendeciozno sudio za Mošćanicu. Oni su nas danas dobili, neću ništa da govorim, ali mešetari koji rade u sportu, radili su i danas", dodao je Braco.

Vrbanjuša je u finišu meča imala i igrača više u posljednjih 15 minuta. To nije iskoristila i Mošćanica je došla do trijumfa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi