Zanimljiva situacija u NS SBK: Pojedini kubovi 'se igraju', odgovorni u 'svojim' problemima

Zbog koga se igra nogomet?

Zanimljiva situacija u NS SBK: Pojedini kubovi 'se igraju', odgovorni u 'svojim' problemima

S. Mlaćo

Zanimljivo je u Nogometnom savezu Srednjobosanskog kantona.

Već dugi niz godina ovaj Savez je pod lupom javnosti, a tako će vjerovatno i ostati u narednom periodu.

Kako smo već ranije pisali, u ovaj Savez je stigla krivična prijava trojice predsjednika klubova iz ovog kantona te još jedne osobe protiv Ivana Frljića i Najima Softića, predsjednika i dopredsjednika NS SBK/KSB koja je podnesena u Kantonalnom tužilaštvu Travnik.

Razlog je kako su naveli zloupotreba položaja ili ovlaštenja i krivičnog djela Nesavjestan rad u službi.

Saznajemo da je mnogo nejasnoća vezano za izbornu sjednicu Skupštine, te da je sama regularnost iste veoma upitna, a sav materijal je i dalje u Tužilaštvu SBK.

Oglasi

U isto vrijeme pravi cirkus odvija se u Kantonalnoj ligi ovog kantona. Posebno se to odnosi na grupu “B“, a treba istaći da je većina čelnika klubova zapravo i u IO Saveza, te raznim komisijama, pa se prave i razni ustupci.

Cirkus je počeo u drugom kolu, a nastavljen u trećem. Prvobitno je susret NK Jajce – NK Mladost Nević Polje prekinut kod rezultata 3:0 za domaće jer su gosti došli sa sedmoricom igrača, a zatim se jedan povrijedio, te je meč prekinut. Gosti su kažnjeni i sa 300 KM koje su morali uplatiti da bi igrali naredne mečeve. Susret NK Gorica i NK Jajce je odgođen, a trebao je biti odigran 07.11. Danas, skoro mjesec dana od odgode, još uvijek nije.

U istom kolu NK Nova Bila napustio je meč u Karauli protiv NK Karaula.  Susret je prekinut kod rezultata 2:2.

“Utakmica je prekinuta u 71. minuti nakon što su se gostujući igrači povukli u svlačionicu jer su bili nezadovoljni sudijskom odlukom. Glavni sudija je dosudio najstrožu kaznu za domaću ekipu, a na asistenciju pomoćnog sudca Lovrić Marka jer je gostujući igrač sa brojem 18 igrao rukom u svom šesnaestercu te sa tom odlukom gostujuća ekipa se nije složila i napustila je stadion. Pošto se nisu htjeli vratiti i nastaviti utakmicu glavni sudija Terzić Sirija je odsvirao kraj“, stoji u izvještaju sa meča.

Susret je registrovan 3:0, a NK Nova Bila se zatim nije pojavio u četvrtom kolu kod FK Radnik u Donjem Vakufu.

Oglasi

“Utakmica nije odigrana jer se ekipa gostiju NK Nova Bila nije pojavila na mjestu odigravanja današnje utakmice“, stoji u izvještaju službenih lica. Za sada nema potvrde da li su organi Saveza kaznili tim iz Nove Bile ili im je 'progledano kroz prste'.

U četvrtom kolu nije odigran ni meč NK Dnoluka – NK Karaula, a izvještaja službenih lica nema.

Posljednji meč koji nije odigran jeste onaj u Bugojnu između NK Sport Prevent Bugojno i FK Radnik Donji Vakuf. Gosti se nisu pojavili u obližnjem Bugojnu, pa sve definitivno gubi smisao. Treba istaći da se Radnik prošle sezone grčevito borio za opstanak u Drugoj ligi FBiH grupa Zapad, a kad je opstanak ostvario, odlučio je da istupi u najniži rang.

Shvativši neozbiljnost rada Saveza i samih organa te politike istog, klubovi su tako odlučili da sami donose odluke kada i na kojim utakmicama će se pojaviti, te koliko igrača će povesti na iste.

I sam rad Saveza je poprilično tajnovit. Izvještaja sa sjednica Izvršnog odbora nema, kao ni odluka Komisija za takmičenje čelnici Saveza gotovo nikada ne izlaze u javnost, a paralelno s tim imenovani su i članovi Komisija za NS BiH.

Potražite više informacija na temu Kantonalna liga SBK:

Radi se o odanim kadrovima Saveza, pa je o njihovim referencama bespotrebno govoriti...

Svakako treba istaći da NS SBK/KSB nema nijednog premijerligaša u muškom nogometu, a tu je tek jedan federalni prvoligaš i to NK Travnik koji se grčevito ove sezone bori za opstanak. Klubovi su ionako postali najmanje bitni...

Top Komentari

enko
Kada su bili izbori ovi likovi su bili u tim klubovims i molili za glasove,sto su doticni i uradili.sada ti isti kukaju na njih a dali im glas.e pa gospodo imate pravo na popravni,dogovorite se i sazovite vanrednu skupstinu i poskidajte ovu bagru.
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi