Zanimljiva Spallettijeva usporedba Džeke i Kalinića

Italijanski stručnjak poredio dvojicu fudbalera

Zanimljiva Spallettijeva usporedba Džeke i Kalinića

Fudbaleri Rome sutra u okviru 28. kola Serije A igraju veliki derbi protiv Fiorentine.

Bit će to možda i posljednji voz za obje ekipe da se eventualno ponovo priključe borbi za titulu, a ekipa koja poražena napusti Olimpico može se oprostiti od Scudetta.

Trener Rimljana Luciano Spalletti komentarisao je na današnjoj konferenciji za novinare bh. napadača Edina Džeku i Hrvata u redovima Fiorentine Nikolu Kalinića.

"To su igrači različitih karakteristika. Edin Džeko je mnogo bolji sa loptom, dok Kalinić vrši bolji pritisak na protivničke štopere. Obojica su zaista sjajni fudbaleri. Džeko se već dokazao u karijeri, dok Kalinić igra debitantsku sezonu u Seriji A i za sada mu ide jako dobro", rekao je Spalletti.

Edin Džeko je u dosadašnjem dijelu Serije A postigao šest pogodaka, dok je Kalinić precizan bio 11 puta.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Sutrašnji meč na Olimpicu počinje od 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi