Nicolo Zaniolo bio je na rubu ponora, a sada je potpisao za slavni klub iz Premier lige

Italijan mijenja ligu

Nicolo Zaniolo bio je na rubu ponora, a sada je potpisao za slavni klub iz Premier lige

Edmir Škorić

Italijanski nogometaš Nicolo Zaniolo napušta Tursku i redove tamošnjeg velikana Galatasarayja, a ostatak sezone provest će u engleskoj Premier ligi.

Kako je objavljeno, Aston Villa je na korak od zaključivanja dogovora sa Zaniolom. Italijan odlazi na posudbu do kraja sezone, zbog čega će biti plaćeno Galati četiri miliona eura, a tim iz Birminghama ima ga pravo otkupiti za 22 miliona eura.

24-godišnji nekada veliki talent italijanskog i svjetskog nogometa profesionalnu karijeru započeo je u Interu, no vrlo mlad je prešao u Romu, gdje je igrao nekoliko godina, prije nego ga je Galatasaray zimus platio 15 miliona eura.

S Galatom je osvojio prvenstvo Turske, a u 10 nastupa u drugom dijelu sezone u Galati postigao je pet golova u Super ligi.

U Galati su zadovoljni poslom, jer ako Villa otkupi igračev ugovor, bit će to sveukupno za oko 31 milion eura, što je dvostruko više od onoga koliko ga je turski klub prije nekoliko mjeseci platio Rimljanima.

Oglasi

Dolazak Wilfrieda Zahe u Galatasaray zatvorio je vrata Zaniolu, koji sada želi da se okuša u jednoj od najjačih liga na svijetu. Prethodno je u januaru odbio Bournemouth.

Bude li sve išlo po planu, Zaniolo će postati četvrto ljetno pojačanje Ville. Pau Torres, Moussa Diaby i Youri Tielemans udružili su snage s ekipom Unaija Emeryja u proteklih nekoliko mjeseci kao dio nastojanja kluba da ostane konkurentan na više frontova.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Svi oni bili su na terenu u subotu na otvaranju nove sezone, ali doživjeli su težak poraz od Newcastlea rezultatom 5:1.

Zaniolo će svakako biti sjajan dodatak ofanzivnom dijelu Emeryjeve ekipe, ali sudeći po rezultatu sa St. Jame's Parka, najprije će morati da riješe probleme u odbrani.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti