"Žao mi je Astorija, ali hiljade djece umire dnevno i nikoga nije briga za to"

Izjava Dani Alvesa izazvala mnoge reakcije

"Žao mi je Astorija, ali hiljade djece umire dnevno i nikoga nije briga za to"

Endin Čaušević

Brazilski fudbaler Dani Alves privukao je veliku pažnju italijanske javnosti svojom izjavom nakon smrti kapitena Fiorentine, Davidea Astorija.

Astori je jučer pronađen mrtav u hotelskoj sobi u Udinama, a ova vijest žestoko je potresla javnost na Apeninima. Klubovi i sportisti širom svijeta odlučili su se preko društvenih mreža emotivnim porukama oprostiti od 31-godišnjeg igrača kluba iz Firence.

U moru ovih poruka našla se izjava Danija Alvesa koja je izazvala burne reakcije u Italiji. Alves je izjavio da ga je potresla smrt italijanskog igrača i da je veoma tužan zbog toga, no poručio je da svaki dan umire hiljadu djece i da i njima treba dati pažnju kao što je to sada slučaj.

"Nismo toliko potrešeni kao u Italiji jer ga nismo znali tako dobro. Žao mi je njegove porodice. Više nije dio ovog haotičnog svijeta i vjerujem da je sada na nekom boljem mjestu. U svijetu umire dnevno hiljade djece koji je ne dobiju dovoljno pažnje, a i oni su isto važni, kao da nikoga nije briga za to. Svi ćemo umrijeti prije ili kasnije. Možda smo svi tužni, ali nam nije sigurno kao njegovoj porodici", rekao je Alves.

Top Komentari

Benjamingst
Bravo Alves.... istina sto kazes
26 1
realno_govoreci
U Palestini svaki dan bivaju ubijena djeca i majke njihove i licemijerni svijet samo suti i gleda. Nicijoj se smrti ne treba radovati ali treba sada tugavti za osobom koja je dobila priliku da zivi raj na zemlji a neki traze samo slobodu da zive i nista vise. Situacije kao sto su ovd pokazuju svu licemjernost ne samo medija nego cijelog svijeta. Jedan zivot je izgleda vrijedniji od hiljade drugih.
26 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi