Zapata i Pašalić odveli Atalantu do četvrtfinala Kupa Italije

Cagliari pao u završnici

Zapata i Pašalić odveli Atalantu do četvrtfinala Kupa Italije

Cagliari je pobjedama nad Palermom i Chievom stigao do osmine finala Kupa Italije, dok se Atalanta tek u ovoj fazi priključila takmičenju.

Danas je Cagliari ugostio Atalantu na svom terenu u nadi da može nastaviti sa dobrim izdanjima u Kupu, ali su gosti iz Bergama slavili sa 0:2 i izborili četvrtfinale.

Dobro se držao Cagliari, iako je Atalanta napadala većim dijelom utakmice. Ipak, golova na Sardegna Areni nije bilo sve do samog finiša susreta.

Igrala se 88. minuta kada se Duvan Zapata našao na prvaom mjestu i zatresao mrežu Caglierija za 0:1, da bi Pašalić, koji je u 91. minuti zamijenio Gomeza, u zadnjim trenucima susreta samo potvrdio pobjedu Atalante i plasman u četvrtfinale. Duvan Zapata je bio asistent kod drugog gola.

Atalanta će u četvrtfinalu Kupa Italije igrati protiv Juventusa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi